Programok & Túrák

Sri Lanka ideális hely egy egzotikus utazásra…

Sri Lanka, az Indiai-óceán északi részén, az egyenlítő felett 880 km-rel található. Sri Lanka homokos tengerpartja pálmafákban, a sziget belseje buja növényzetben és állatvilágban gazdag, teaültetvények, rizsföldek, trópusi őserdők váltogatják egymást. A sziget nagy részét sík terület jellemzi csodálatosan dús és változatos vegetációval, monszunerdőkkel, vadrezervátumokkal, kaktuszos szavannákkal és trópusi tengerparttal.
Sri Lanka palotákban, templomokban gazdag, az ősi romvárosok építészeti, szobrászati emlékei páratlan élményben részesítik az odautazót.

Több, mint 2500 éves írott történelem, 2000 éves műemlékek, őserdők és nemzeti parkok, fantasztikus kirándulások, kókuszpálmákkal tarkított tengerpart évről évre rengeteg turistát vonzanak a világ minden tájáról.
Sri Lanka különleges varázsát a brit gyarmatbirodalom örökségeinek és a buddhista hagyományoknak sajátos keveredése adja. Sri Lanka középső részén található Ázsia egyik leghíresebb botanikus kertje.

Sri Lanka neve szingaléz eredetű, mely „ fénylő ország”-ot jelent.
Vendégszerető lakosaival, csodálatos környezetben várja Önöket Sri Lanka.

PROGRAMJAINK ÉS TÚRAAJÁNLATAINK: 

  • Sinharja Esőerdő (túra a dzsnugelben, patakok, vízesések mellett… csak edzetteknek!): 75 USD/fő
  • Delfin és bálna les az Indiai-óceánon: 80 USD/fő a program ára (+30 USD a transzfer/max.3 fő) 
  • Szafari – Jeep a Yala Nemzeti Parkban: 95 USD/fő 
  • Szigettúra (4 nap/3 éj): Kandy, Dambulla, Sigiriya, Pinnawela, Nuwara Eliya, Ella….. – személyre szabottan, igény és megbeszélés szerint. A túra ára függ a hotelek kategóriájától–és a belépőjegyeket sohasem tartalmazza.
  • Idegenek hozzá nem csatlakoznak, csak a Lazy Lizard vendégeinek szervezzük.

Kandy
Kandy 488 méteren, csaknem pontosan a sziget közepén fekszik, domboktól, völgyektől, folyóktól tavaktól és kisebb nagyobb vízesésektől körülvéve. A város központjában egy hosszan elnyúló mesterséges tó helyezkedik el. A királyok utolsó fellegvára az ország legszebb településeként ismert.
Kandy történelme gazdag, még ma is a kulturális központja Sri Lankának.

Legfontosabb látnivalói: “Budha szent foga”-nak temploma, Gadaladeniya templom, Peradeniya királyi botanikuskert, Kandy-Tàncbemutató.

Ella
Ella 1050 méteren a központi hegységben fekszik, 95 km-re Nuwara Eliya-tól. Ella Sinhala nyelven “vizesés”-t jelent, nevét a vidék sok vizesésétöl kapta. Ella híres a “Grand Ella Motels” teraszáról nyíló látványos kilátásáról a környezö hegyvidékre. Ella csodálatos hely nagy sétákra is. Mindegy hova mennek, mindenhol gyönyörü.

Sigiriya
A síkságból meredeken kiemelkedő sziklatömb vélhetőleg az egyik legemlékezetesebb hely a Srí Lankára látogató turisták számára. A 200 méter magas szikla tetejére Kasyapa király építette bevehetetlen fellegvárát az V. században, ahol 18 évig uralkodott. Halála után a hely buddhista szerzetesek remetelakjául szolgált. A kolostoregyüttesben sziklatemplomok, fürdők, tavak, barlangok és Ázsia legrégebbi tervezett kertjei találhatók. Itt láthatóak a világörökség részét képező “Sigiriya-i asszonyok” freskók, a tükörfal, az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert. Sigiriya a világörökség része.

AJURVÉDIKUS KEZELÉS ÉS TISZTÍTÓ KÚRA:

Az ajurvédát, mint 3000 éve hagyományos gyógyítási módszert kizárólag Indiában és Srí Lankán alkalmazzák. Az ajurvéda tanítás szerint mindenkinek lehetősége van egészsége helyreállítására és a belső harmónia kialakítására, ugyanis számos betegséget az egyensúlyzavar okoz. Az ayurvédikus kúra a betegség gyökerét veszi célba, ezért a jó emésztés és anyagcsere elengedhetetlen feltétele az egészségnek. Ehhez nyújt segítséget megfelelő étrenddel, kezelésekkel, és masszázzsal a Lazy Lizard csapata.

  • Ajurvédikus masszázs: 25 USD/óra